Rode Kruis: Leer reanimeren en defibrilleren

Logo RK Aartselaar rgb

Iemand met een hartstilstand heeft nog een kans op overleven als je snel de hulpdiensten alarmeert en hartmassage en mond-op-mondbeademing start. Het is belangrijk dat ook jij deze levensreddende technieken kent.

De gemeente Aartselaar investeert daarom in 5 AED-toestellen en het Rode Kruis van Aartselaar organiseert aansluitend een reeks opleidingen waarin je leert reanimeren en een AED-toestel te gebruiken. Op een reanimatiepop oefen je de hartmassage en mond-op-mondbeademing. Je leert de elektroden aanbrengen en de instructies van het AED-toestel volgen. Je leert ook wat je moet doen als het slachtoffer bewusteloos is, maar nog ademt en reanimatie dus niet nodig is. Beademen gebeurt met en zonder zakmasker.

Speciaal voor de wijkraden wordt de kans gegeven om in groep in te schrijven: er wordt gemikt op groepjes van 10à 15 personen. In het najaar worden op volgende dagen nog cursussen gegeven, telkens van 19u tot 22u15:

  • dinsdag 13/09/2016
  • woensdag 19/10/2016
  • woensdag 9/11/2016
  • dinsdag 13/12/2016

Deelnemen is gratis maar je moet ter plaatse wel het cursusmateriaal aankopen aan € 7 , een optionele praktijkgerichte gids met DVD is verkrijgbaar aan € 9 (niet verplicht, wel handig). Na de les kan je een examen afleggen en het brevet ‘Reanimatie en defibrillatie’ behalen. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. De inschrijving kan via de wijkraad gebeuren, stuur ons uw reservatie en voorkeursdatum via het contactformulier.

Bron: http://www.aartselaar.be/nl/press/14234/rode-kruis-aartselaar-leer-reanimeren-en-defibrilleren.html