Website

Via de nieuwe website van de wijkraad Ysselaar houden we U op de hoogte van het reilen en zeilen in onze wijk.

Inschrijven

Wil U op de hoogte blijven van de evoluties in de wijk? Neem regelmatig hier een kijkje of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Melding

Is er iets wat U en uw buren stoort? Hebt U een vraag, een idee of een nuttige tip? Meld het ons via het contactformulier.

Kalender

2017-05-18      Algemene Vergadering 2017

De bestuurders van de Wijkraad Ysselaar en schepen van wijkraden Mark Vanhecke nodigen je uit op de algemene vergadering van onze wijk.

Donderdag 18 mei 2017 om 20.00 u.
Gemeentelijke technische dienst, Oudestraat.

De uitnodiging vind je hier

 

2017-04-17      Garageverkoop 2017

Een aantal wijkraden organiseren op zondag 14 mei 2017 vanaf 9 uur samen voor de derde maal een garageverkoop.

Je kan een affiche 'ik doe mee' hieronder downloaden of gewoon komen afhalen op het gemeentehuis aan het onthaal. Deze affiche hang je zichtbaar op zodat je jezelf kenbaar maakt dat je één van de deelnemers bent. Inschrijven is niet verplicht dus ... zet je poorten open, zet je spulletjes buiten en kom gezellig snuisteren bij de buren.

 Affiche

 Affiche "Ik doe mee"

 Flyer

2017-01-08      Nieuwjaarsdrink 2017

Naar jaarlijkse traditie zal het gemeentebestuur op zondag 8 januari 2017 opnieuw een nieuwjaarsdrink organiseren; de wijkraden zullen hieraan ook opnieuw deelnemen. dit najaar zullen we hierover meer concrete informatie hebben maar noteer alvast deze datum in uw agenda! 

2016-05-18      Algemene Vergadering 2016

De bestuurders van de Wijkraad Ysselaar en schepen van wijkraden Mark Vanhecke nodigen je uit op de algemene vergadering van onze wijk.

Maandag 18 mei 2016 om 20.00 u.
Gemeentelijke magazijnen, Oudestraat.

De uitnodiging vind je hier

 

2016-04-03      Garageverkoop 2016

Een aantal wijkraden organiseren op zondag 24 april 2016 vanaf 9 uur samen voor de tweede maal een garageverkoop.

Je kan een affiche 'ik doe mee' hier downloaden of gewoon komen afhalen op het gemeentehuis aan het onthaal. Deze affiche hang je zichtbaar op zodat je jezelf kenbaar maakt dat je één van de deelnemers bent. Inschrijven is niet verplicht dus ... zet je poorten open, zet je spulletjes buiten en kom gezellig snuisteren bij de buren.

 Affiche "Ik doe mee"

2016-01-10      Nieuwjaarsdrink 2016

2016 banner nieuwjaarsdrink

Naar jaarlijkse traditie organiseert het gemeentebestuur op zondag 10 januari een nieuwjaarsdrink. De wijkraden staan in voor de bediening van drankjes en enkele middenstanders zorgen voor hapjes en soep. Iedereen is dus van harte welkom van 11u00 tot 13u00 op het Laar. 

2015-12-19      Kerstmarkt 2015

2015 banner kerstmarktOp zaterdag 19 december 2015 gaat de jaarlijkse kerstmarkt door in het centrum van de gemeente. Iedereen is van harte welkom tussen 15 en 22u.

2015-11-18      Infoavond werken Dijkstraat

De infovergadering voor bewoners uit de omgeving Dijkstraat is gepland op woensdag 18 november om 20.00 in het Technisch Centrum in de Oudestraat.

 

2015-05-20      Algemene Vergadering 2015

De bestuurders van de Wijkraad Ysselaar en schepen van wijkraden Mark Vanhecke nodigen je uit op de algemene vergadering van onze wijk.

Maandag 20 mei 2015 om 20.00 u.
Gemeentelijke magazijnen, Oudestraat.

Aansluitend krijgen we de kans om het nieuwe gemeentemagazijn te bezoeken en sluiten we af met een receptie.

 

2015-01-11      Nieuwjaarsdrink 2015

Naar jaarlijkse traditie organiseert het gemeentebestuur op zondag 11 januari een nieuwjaarsdrink. De wijkraden staan in voor de bediening van drankjes en enkele middenstanders zorgen voor hapjes en soep. Iedereen is dus van harte welkom van 11u00 tot 13u00 op het Laar. 

2014-05-19      Algemene Vergadering 2014

De kandidaat bestuurders van de Wijkraad Ysselaar en schepen van wijkraden Mark Vanhecke nodigen je uit op de eerste algemene vergadering van onze wijk.

Maandag 19 mei a.s. om 20.00 u.
Sportcafé DE ARK  aan het sportcentrum, Kleistraat 202.

Eventuele vragen of opmerkingen?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wegenwerken Dijkstraat fase 1

Op maandag 4 april 2016 gaan de wegenwerken in de Dijkstraat eindelijk van start. Deze werken omvatten de vernieuwing van de Dijkstraat tussen de Kontichsesteenweg en de Schuurveldlaan in Wilrijk; het wegdek wordt vernieuwd, er komen o.a. afgescheiden fietspaden en volwaardige schuilhokjes aan de bushaltes. De werken waren door de stad Antwerpen al langer gepland en meermaals aangekondigd maar om diverse redenen uitgesteld.

In de eerste fase werden grote verkeersproblemen verwacht door het afsluiten van het kruispunt Kontichsesteenweg - Dijkstraat. Na de laatste infovergadering te Aartselaar kreeg de wijkraad echter de kans om samen met de PZ HEKLA na te denken over een zo optimaal mogelijke werfinrichting en verkeers- afwikkeling. 

Dankzij het concept van de PZ HEKLA en de wijkraad kan er nu gedurende de gehele eerste fase van 04/04/2016 tot 25/04/2016 toch beperkt verkeer blijven rijden tussen de Kontichsesteenweg (van- en naar Kontich) en de Baron Van Ertbornstraat, en kan de omleiding voor de bussen van De Lijn beperkt worden.


Welke werken worden uitgevoerd ?

  • De Kleine Doornstraat en Dijkstraat krijgen een nieuw wegdek. Bij deze werken staat verkeersveiligheid centraal.
  • Fietsers krijgen in beide richtingen een breder fietspad dat wordt afgescheiden van de rijbaan. Aan de haltes van De Lijn komen volwaardige wachthuisjes en er wordt een bushaven ingericht aan de terminus van buslijn 21 ter hoogte van Aquafin.
  • Het kruispunt van de Dijkstraat met de Kontichsesteenweg wordt aangepakt. De oversteekplaatsen op het kruispunt worden veiliger gemaakt voor alle weggebruikers.
  • Het kruispunt van de Folklorelaan met de Schuurveldlaan en Kleine Doornstraat wordt aangepakt. Om de verkeersveiligheid te verhogen, worden de zijrijbanen afgesloten. Ook hier worden de haltes van De Lijn vervangen door volwaardige wachthuisjes.

Alle werken worden uitgevoerd in opdracht van het district Wilrijk, de gemeente Aartselaar en de waterbedrijven Rio-Link en Pidpa, met financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen.

Hoe verlopen de werken?

Fase 1: maandag 4 april tot maandag 25 april 2016:

Kruispunt Baron van Ertbornstraat – Kontichsesteenweg - Dijkstraat
Het rioleringsstelsel wordt aangepast en er komt een nieuw wegdek. In deze fase is het onmogelijk het kruispunt over te steken. Tweerichtingsverkeer blijft mogelijk in de Dijkstraat en Kontichsesteenweg (stuk tussen A12 en kruispunt) maar het verkeer moet voor het kruispunt rechtsomkeer maken.
Verkeer blijft wel mogelijk vanuit Baron van Ertbornstraat rechtsaf op Kontichsesteenweg (stuk tussen kruispunt en Kontich) en omgekeerd.

Fase 2 en 3: Dijkstraat-Kleine Doornstraat
De Dijkstraat wordt vanaf de Atomiumlaan tot aan het kruispunt met de Kontichsesteenweg steeds afgesloten over één rijbaan. Eerst werkt de aannemer langs de westelijke zijde (kant containerpark Aartselaar). Daarna wordt de oostelijke zijde (kant Aquafin) aangepakt.
Fase 4: kruispunt Folklorelaan - Kleine Doornstraat - Schuurveldlaan
In de laatste fase starten de werken ter hoogte van het kruispunt Kleine Doornstraat - Schuurveldlaan - Folklorelaan. Tijdens fase 2, 3 en 4 is verkeer in de Dijkstraat enkel toegestaan van Wilrijk richting Aartselaar (kruispunt Dijkstraat). In fase 2, 3 en 4 wordt de enkelrichting in de Ingberthoeveweg omgedraaid. Er worden omleidingen voorzien via N177 en Doornstraat.

Fase 2, 3 en 4 zullen samen ongeveer 5 maanden duren.

Omleidingen De Lijn
De buslijnen 180, 181, 182 en 183 volgen tijdens de werken een omleiding. In Aartselaar wordt de halte aan Aquafin niet bediend. In Wilrijk worden volgende haltes niet bediend: Aquafin, Folklorelaan en Kleine Doornstraat. De haltes worden niet vervangen. De buslijnen volgen een alternatieve weg. Deze vind je hier terug.

Info over de werken
Wijkoverleg Wilrijk, Bist 1, 2610 Wilrijk | 03 338 53 91 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U vindt alle info ook online op www.wilrijk.be onder ‘openbare werken’.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van de evoluties in de wijk en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
 
 
logo aartselaar